Skip to main content

Sant Feliuet de Savassona i Pedra del sacrifici

Sant Feliuet de Savassona i Pedra del sacrifici

Sant Feliuet de Savassona és una església preromànica, en un planell on s'assenta en roca viva i envoltada de tombes antropomorfes,

una cisterna tallada a la roca. Construcció d'una sola nau amb coberta de canó, lleugerament rebaixada, descentrat en relació amb l'eix de la nau, a la qual s'obre mitjançant una simple plec que fa la degradació. La porta original s'obre a la façana de migjorn i té un simple rebaix ornamental que l'emmarca. A la façana de ponent, rematada per un esvelt campanar és d'espadanya s'obre una segona porta amb un arc de grans dovelles.

Pedra del sacrifici és un jaciment de més renom de Savassona. Va ser excavat per primera vegada el 1960 proporcionant una complexa seqüència estratigràfica de la que s'hi poden deduir tres horitzons culturals. Les excavacions realitzades el 1976 ampliaren el coneixement d'aquest jaciment. L'estudi dels materials que és conserven al Museu Episcopal de Vic i les dades dels estudis dels estrats fan considerar almenys dues etapes d'ocupació humana de l'abric de la Pedra dels Sacrifici.

El Dau és un gran bloc de gres que el 1976 s'hi realitzà una excavació que proporcionà dos estrats diferenciats. L'Estrat I, amb una potència minsa (7-10 cm.).

Sant Feliuet de Savassona i Pedra del sacrifici

 

GPS:

Com arribar-hi: Sant Feliuet de Savassona i Pedra del sacrifici / Tavèrnoles / Osona