Skip to main content

vicSuperfície 30,6 km²
Altitud 484 m
Població (2008) 38.964 hab.
Comarca Osona

La seva llarga història, present als carrers i a les places del centre històric, conviu en harmonia amb el nou creixement urbanístic que mostra el dinamisme d'una ciutat cosmopolita, expressat a través del ressò de les seves fires i mercats, de la consolidació de la Universitat de Vic o del creixement dels polígons industrials.
Vic és una ciutat rica en contrastos on conviuen la tradició i la modernitat, l'herència del món rural i els ambients més avançats, la tranquil.litat pròpia d'una ciutat petita i l'animació lúdica i festiva.

La riquesa del seu patrimoni, manifesta en la qualitat dels seus museus, arxius i edificis històrics, juntament amb l'abundància d'associacions dedicades als camps més diversos són l'expressió d'una ciutat plena d'inquietuds cíviques, culturals i artístiques. L'estructura econòmica es basa en el sector comercial, industrial i de serveis.

Els nombrosos comerços establerts a Vic gaudeixen d'una notable especialització i capacitat d'atracció. El sector industrial es caracteritza per ser força diversificat, amb un domini de la indústria agroalimentària, del cuir i de la metal.lúrgia. Com a centre de serveis, compta amb una variada oferta d'infraestructures i serveis administratius, sanitaris, docents i socials.

Seu episcopal i capital de la comarca d'Osona, la ciutat de Vic forma part activa de la xarxa de ciutats que vertebren el territori català. Les noves vies de transport i la millora de les ja existents han col.locat la ciutat en una situació de privilegi per fer front a les demandes de la nova societat i alhora conservar la seva essència i el seu tarannà característic.
Ruta virtual per Vic (Centre) Nombre d`articles:  35
Ruta virtual del Sert a Vic Nombre d`articles:  4
Fires i mercats de Vic Nombre d`articles:  9
Ruta virtual per Vic (Afores) Nombre d`articles:  3