Skip to main content
masiesrodaHabitants: 800
Extensió: 16,38 km2
Altitud: ---
Comarca Osona

    Les Masies de Roda és un municipi rural de 16,38 km2 de superfície, 467 m d’altitud i uns 800 habitants, situat a l’est de la comarca d’Osona (província de Barcelona), entre la Plana de Vic i una zona de relleus , el Collsacabra, que s’acaba amb els cingles de Savassona i Sau, i es perllonga amb el massís de les Guilleries.
    La població està localitzada bàsicament en masos, que la majoria tenen una llarga història, i en quatre nuclis de població separats entre ells: les Cases Noves, l’Esquerda, Fontanelles i el Vicenç.
    El Ter ha estat el gran protagonista de la història de les Masies. Ja sigui modelant el seu relleu amb meandres i paisatges abruptes i també amb planes extenses on poder-hi cultivar i pasturar el bestiar, així com vertebrant la realitat social del municipi, ja que a les seves ribes hi trobem colònies industrials, actualment abandonades,i definint un tipus d’agricultura i ramaderia característiques de la zona, així com també uns costums i tradicions que, en definitiva, han configurat la forma de vida i la història de la societat masienca.