Skip to main content

brullAltitud 843 m
Superficie 41,00 km²
Población 252 hab. (2009)
Densidad 6,15 hab./km²
Código postal 08559
Comarca Osona

El poble del Brull es localitza a la comarca d'Osona, que pertany a la província de Barcelona. El Brull està situat just a l'entrada del parc natural del Montseny. Encara que és un poble de reduïda població, gaudeix d'una gran extensió de terreny, majoritàriament dedicada al cultiu de verdures, cereals, etc. En el terme municipal es troben diferents obres arquitectòniques de valor, com la església de Sant Martí del Brull i el Sanatori del Brull, situat en el més Can Casademunt. També podem trobar a la localitat unes ruïnes prehistòriques: un monòlit amb un altar al costat.

La població gaudeix d'una localització privilegiada, està just a la part superior d'una vall format per la muntanya del Matagalls i del Pla de la Calma. Es troba a una altitud d'uns 800 m per sobre del nivell del mar, el que dóna uns plànols fotogràfics de la zona dignes de veure, veient a l'horitzó, d'una banda dels Pirineus i per l'altra, Montserrat i La Mola, arribant-se a veure la serra litoral de Barcelona.

Tres nuclis de població: El Brull, Sant Jaume de Viladrover i Sant Cristòfol de la Castanya. I actualment en podem afegir un altre, la urbanització de l’Estanyol, sorgida a la última dècada, situada fisicament entre els nuclis del Brull i Sant Jaume de Viladrover, al costal del camp de golf.