Skip to main content

Canal Industrial i Passeig del Ter

Canal Industrial i Passeig del Ter
Canal Industrial i Passeig del Ter : Són gairebé 2 km de recorregut i 2 km plens d’història, el Canal Industrial de Manlleu data de l’any 1848 i es va construir aprofitant l’existència de l’antiga sèquia del Molí de Dalt. A més d’alimentar 7 fàbriques i 2 molins, el canal de Manlleu era el punt de trobada de les dones de les famílies obreres, ja que en aquest canal s’hi ubicaven els rentants. L’actual passeig del Ter era doncs un anar i venir de dones i nenes carregades amb bugaders de totes mides plens de roba per rentar.

És el centre d’oci i lleure a cel obert més viu de Manlleu.

Al llarg del Passeig del Ter hi trobem mostres del passat industrial que tant caracteritza la ciutat de Manlleu: rescloses, turbines, fàbriques de riu, ...
Val la pena parar un moment i observar, és innegable que el riu Ter al seu pas per Manlleu s’assenta, descansa i canvia la seva direcció al llarg de 4 km que donen un gran valor a la biodiversitat i qualitat del paisatge, deixant-nos rera seu joies com els meandres de La Devesa i del Gelabert, espais naturals amb boscos de ribera destacats.

Canal Industrial i Passeig del Ter

Com arribar-hi: Canal Industrial i Passeig del Ter  / Manlleu / Osona