Skip to main content

Catedral de Vic

Catedral de Vic
Catedral de Vic : S'hi barregen estils que van del romànic al neoclàssic. De l'època romànica cal destacar la cripta, el campanar i les restes del claustre inferior que serviren de base per al claustre gòtic construït al segle XIV.

També de l'època gòtica és el retaule major de Pere Oller, realitzat en alabastre durant el segle XV. De l'època barroca sobresurt la capella dedicada a Sant Bernat Calbó amb l'urna barroca de plata repussada de Joan Matons (1728). Entre els anys 1781 i 1803 va tenir lloc la transformació més important que ha sofert la Catedral i que consistí en una ampliació de la nau que obligà al trasllat dels claustres. La Catedral actual és obra de l'arquitecte Josep Morató i Codina. Les pintures murals de Josep M. Sert tenen un paper fonamental en la definició de l'espai arquitectònic i enriqueixen l'interès monumental del conjunt. Aquesta obra va acabar-se l’any 1945 i és la més gran pel que fa a les dimensions i nombre de peces. La col.lecció comprèn vint-i-dues composicions de gran complexitat temàtica, considerades la culminació de l’obra de Sert. 

Campanar i cripta de la catedral
El campanar romànic, de mitjans del segle XI, és el prototipus de la modalitat llombarda, introduïda al país pel bisbe Oliba. Fa 46 metres d'alçada. La cripta romànica fou consagrada juntament amb la catedral, el 1038. Els sis capitells, amb influència de l'estil anomenat califal, i les columnes que els suporten, foren reaprofitats de la catedral pre-romànica del segle X

 Catedral de Vic


Plaça Catedral. s/n.
Horari: cada dia, de 10 a 13h i de 16 a 19h.Tel: 93 886 44 49

Informarció

Horari:cada dia, de 10h a 13h i de 16h a 19h

Tel: +34 938 864 449

Com arribar-hi: Catedral de Vic / Vic / Osona