Skip to main content

Museu de l'art de la Pell de Vic

Museu de l'art de la Pell de Vic
Museu de l'art de la Pell de Vic : Inaugurat l'any 1996 en el rehabilitat edifici del Convent del Carme.  El museu ofereix una interessant programació d'exposicions temporals i d'activitats culturals. L'exposició permanent permet fer un recorregut per la història de les arts decoratives i sumptuàries europees, amb incursions a altres cultures, com la xinesa o les africanes, a partir del treball artístic de la pell.

Dedicat a les arts decoratives i aplicades de la pell, s'hi exhibeix la col·lecció aplegada per Andreu Colomer i Munmany, centrada en objectes elaborats totalment o parcialment amb pell. La tipologia de peces és heterogènia: baguls, paravents, frontals d'altar, arquimeses, cadires, selles de muntar, màscares, figures per a teatre d'ombres, etc.

Les peces del museu de l´Art de laPell de Vic són de procedència i èpoques molt diverses i mostren una gran varietat de tècniques del treball de la pell. Destaca la tècnica del guadamassil* utilitzada per a la confecció de revestiments murals, frontals d'altar, paravents, etc. També cal remarcar l'aplicació del cordovà (pell de cabra de gran qualitat) a arquetes i caixes.

* pell de xai daurada i policromada

Museu de l'art de la Pell de Vic 

IMFORMACIÓ

Tel: 938 833 279

De dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 16 a 19 h
Dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14h
Dia 24  i 31 de desembre de 10 a 13 h
El Museu romandrà tancat els dilluns; els dies 1 i 6 de gener; el diumenge de Pasqua i els dies 25 i 26 de desembre.
Venda d’entrades fins a mitja hora abans de tancar.

Com arribar-hi: Museu de l'art de la Pell de Vic / Vic / Osona