Skip to main content

Església i campanar de St. Genís , i la Sagrera

Església i campanar de St. Genís , i la Sagrera
Església i campanar de St. Genís , i la Sagrera Situada al NW de la part antiga de la vila de Taradell; és documentada des del 950 però d'aquest temple primitiu gairebé ja no en queda res.

Reedificada en època romànica i consagrada el 1076 ens resta d'ella el magnífic campanar de planta i tres pisos, realçat el segle XVIII i reproduït el 1929 al Poble Espanyol de Barcelona. El temple actual, dedicat a Sant Genís, és un gran edifici barroc neoclàssic, obra dels germans Morató de Vic. En l'interior ja no es conserva cap dels antics retaules i paraments degut a un incendi casual el 1904 i a la profanació de 1936.

La Sagrera, un límit de 30 passes entorn del temple i el campanar. La Sagrera va anar creixent al llarg dels segles XII i XIII amb petites cases pròpies de les masies del terme fins a convertir-se, en l'actualitat, en un ambient totalment urbanitzat. Té accés des de la Plaça per un pas cobert i entorn del campanar i de l'església té encara cases antigues i altres refetes amb materials antics que la fan un espai singular dins la vila.

Església i campanar de St. Genís , i la Sagrera

Com arribar-hi: Església i campanar de St. Genís , i la Sagrera / Taradell / Osona